Home

Voorgerechten

Koninginnesoep

Benodigdheden:
Halve prei
1 eetlepel bloem/bindmiddel
Halve witte ui
500 ml kippenbouillon
60 ml slagroom
25 gram boter
125 gram wortel/peen
 

Bereidingswijze:
Begin met het snijden van het uitje en de prei en rasp vervolgens de wortel. Snijd een stukje boter af en verhit deze in de pan. Fruit vervolgens het uitje aan en voeg na ongeveer 3 minuten de prei en de wortel toe. Laat de groenten ongeveer 5-8 minuten op een zacht vuurtje ‘pruttelen’.

Voeg daarna de bloem toe en bak dit ongeveer 1 a 2 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng dit alles aan de kook. Laat de soep ongeveer 5 minuten koken en pureer de soep vervolgens met een staafmixer. Voeg als laatste de slagroom toe en laat dit nog eventjes opwarmen en dan is de soep klaar.

 

 

Soep met veel balletjes 

Benodigdheden:
150 gram half-om-half gehakt
250 gram soepgroente
3 bouilonblokjes
3 bosuitjes
1 liter water
Peper & zout
Nootmuskaat 
  • Giet 1 liter water in een soeppan. Doe er 2 bouillonblokjes bij en zet de pan op het vuur, net zo lang tot het water kookt.
  • Doe 150 gram half-om-half gehakt in een kom
  • Doe er 1 mespuntje nootmuskaat, een beetje peper en een beetje zout bij
  • Kneed het gehakt met je handen en verdeel het in kleine stukjes
  • Maak je handen een beetje nat en rol kleine balletjes van de stukjes gehakt
  • Doe de balletjes in de soep. Doe er 250 gram soepgroente bij en laat de soep nog 10 minuten op laag vuur staan
  • Snij ondertussen 3 bosuitjes in plakjes en doe ze bij de soep. Roer nog even goed door en schep dan op; klaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb