Nagerechten

Chocoladecake in een mok

Benodigheden:
4 eetlepels zelfrijzend bakmeel

3 eetlepels suiker
2 eetlepels cacao
1 zakje vanillesuiker
1 ei
3 eetlepels melk
3 eetlepels plantaardige olie
Stukjes chocolade
Grote mok 
  • Doe bakmeel, suiker, cacao en vanillesuiker in een grote mok en roer goed door.
  • Voeg het ei toe. Mix dit heel goed door, tot een glad stevig/dik mengsel.
  • Schenk de melk en de olie erbij en roer goed door. Meng de chocolate chips erdoor.
  • Zet de mok in de magnetron en verwarm drie minuten op hoog vermogen (900 watt).
  • Wacht tot de cake stopt met rijzen en stevig wordt in de mok.

Frambozentoetje

Benodigdheden:
250 gram frambozen

450 gram vanillekwark
125 milliliter slagroom
50 milliliter frambozenlimonade
4 eierkoeken 

Laat de frambozen 30 minuten ontdooien. Dan snij je de eierkoeken in kleine stukjes, doe ze in een kom.
Giet beetje bij beetje de limonadesiroop over de eierkoeken. Klop de slagroom stijf met een mixer of garde. Doe dit net zolang tot het eruit ziet zoals de slagroom op de taart


Maak de verschillende laagjes in de glaasjes. Bijvoorbeeld een laagje frambozen, een laagje eierkoek, een laagje slagroom, dan weer een laagje frambozen, dan laagje vanillekwark en op het einde weer een laagje eierkoek.
Zet het toetje minimaal 1 uur in de koelkast. Als extra kan je er ook nog wat chocolade, bijvoorbeeld chocoladehagel, over doen.