Hoofdgerechten

Cordon Bleu

Benodigdheden:
4 dunne varkens- of kalfsschnitzels (ongepaneerd)
4 dikke plakken kaas (zo groot als de helft van de schnitzels)
4 plakken ham
1 ei, losgeklopt met wat water
Mosterd
Bloem
Paneermeel
Boter 

  • Smeer de schnitzels in met een beetje mosterd.
  • Leg een plakje ham op elke schnitzel en hierop een plak kaas.
  • Vouw de schnitzels dubbel en prik vast met bijvoorbeeld een cocktailprikker, zodat de kaas en ham zoveel mogelijk 'verborgen' zit.
  • Haal nu de schnitzels een voor een door het losgeklopte ei en daarna door de paneermeel.
  • Bak ze in ruim boter aan beide kanten bruin en gaar in een koekenpan.

Spaghetti bolognese

Benodigdheden:
400 gram tomatenblokjes

250 gram winterpeen
450 gram mager rundergehakt
450 gram boter
300 gram spaghetti
2 stengels bleekselderij
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
Half blokje runderbouillon

Pel de ui en snij hem zo fijn mogelijk. Daarna schil je de buitenkant van de winterpeen met een dunschiller. Gooi de buitenkant weg

Snij de winterpeen in dunne plakjes en snij de stengels bleekselderij in kleine stukjes

Doe het halve bouillonblokje in een maatbeker en giet er 250 milliliter kokend water bij. Roer net zo lang totdat het blokje helemaal in water is opgelost. Dan doe je de olie en de boter in de pan

Zet de pan een paar minuten op het vuur. Doe de ui, winterpeen en bleekselderij erin en bak die 5 minuten. Doe het gehakt erbij en maak er met je pollepel steeds kleinere stukjes van totdat het helemaal fijn is

Doe er dan 6 eetlepels van de bouillon bij en roer goed. Doe de tomatenblokjes en tomatenpuree bij de saus en roer goed door. Strooi er wat peper en zout over en roer nog een keertje

Laat de saus 30 minuten pruttelen op laag vuur. Roer af en toe

Kook de spaghetti. Op de verpakking staat hoe je dat precies doet. Verdeel de spaghetti over 4 borden en doe de saus erover. Ook lekker als je er wat geraspte kaas over doet.